Hoppa till innehåll
ETC Mobil

10 tips för miljövänligt mobilanvändande

  1. Använd din mobiltelefon i minst fem år.
  2. Går mobilen sönder? Reparera den så länge det är möjligt. Med ETC Mobil får du en årlig reparationspott som du kan använda om du behöver reparera mobilen.
  3. Börjar batteriet bli gammalt, byt ut det! Du behöver inte köpa en ny mobiltelefon för att batteriet blivit gammalt. Du sparar på miljön genom att byta batteri istället.
  4. Om du köper en ny mobiltelefon – ge bort eller sälj din gamla.
  5. Om du inte ger bort eller säljer din gamla mobiltelefon – Återvinn den med hjälp av ett företag som du litar på. Via ETC Mobil kan du alltid återvinna din gamla mobil med vetskap om att alla kedjor i processen är kontrollerade.
  6. Skydda din mobiltelefon. Ha ett skyddande skal gjort av miljövänliga material.
  7. Välj en modulär mobiltelefon där du enkelt kan byta batteri och andra delar själv. Hos ETC Mobil kan du lägga till Fairphone till ditt abonnemang. Den mest rättvisa mobiltelefonen på marknaden idag. Det kan du läsa mer om här.
  8. Köp en begagnad mobiltelefon. Idag finns ett stort utbud av begagnade mobiltelefoner i bra skick.
  9. Välj ett mobilabonnemang som klimatkompenserar sig själv genom att producera solel. Med ETC Mobil går 20 kr av månadsavgiften direkt till produktion av solel i ETC Solpark. Läs mer om det här.
  10. Välj ett mobilabonnemang märkt med Bra Miljöval. Hos ETC Mobil är alla mobilabonnemang märkta med Naturskyddsföreningens märkning Bra miljöval. Läs mer om det här.