Hoppa till innehåll

Fairphone – en klimatsmart mobil

Fairphone är en smartphone-tillverkare baserad i Europa som är ledande inom grön elektronik. Fairphone förändrar radikalt sättet som smartphones tillverkas på genom att göra en positiv inverkan i hela livscykeln.

NYHET: Fairphone 4

Fairphones mest hållbara telefon någonsin, Fairphone 4 är tillverkad med respekt för både människor och planeten.


 • Modulär och reparerbar design
 • Operativsystem Android 11
 • 6,3 tums-skärm med full HD+-upplösning
 • 48 MP kameror med dubbel lins och 25 MP selfiekamera.

En hållbar mobil

Varje år skrotas miljoner elektronikprodukter helt i onödan på grund av vårt skadliga konsumtionsbeteende. Det får stor påverkan både på människor och miljö – klimatkostnaden för en elektronikprodukt är betydligt högre än prislappen i butiken. Fairphone är designad för att hålla länge och enkelt kunna repareras istället för att slängas om den går sönder. Det gör att många av de råvaror och metaller som används vid tillverkningen kan användas bättre och längre. 

Fairphone är också ett socialt företag som arbetar för att påverka hela elektronikbranschen inifrån – hela vägen från utvinning av material i gruvor till design, tillverkning och livscykel. Och till skillnad från de stora mobiljättarna är man också helt transparenta med sitt arbete.

Ju fler som väljer Fairphone desto större blir möjligheterna att kunna förändra och påverka elektronikindustrin i en mer hållbar och rättvis riktning. En del av företagets vinst går till en fond för att förbättra villkor och löner för fabriksanställda och man har även ett eget återvinningsprogram för att ta hand om gamla mobiler.

Annorlunda från insida till utsida

Fairphone är tillverkad utan konfliktmineraler och delvis av återvunna material. Det är också den första mobiltelefonen som använder sig av Fairtrade-märkt guld i sin produktion.

 1. Design
  Fairphone-telefoner är utformade så att de kan repareras tack vare den modulära designen.
 2. Materialanskaffning
  Fairphone-telefoner är tillverkade med återvunna och rättvisa material.
 3. Arbetarnas välbefinnande
  Fairphone betalar en levnadslönbonus till fabriksarbetarna.
 4. Återanvändning och återvinning
  Fairphone uppmuntrar till reparationer och har ett återtagningssystem.

Modulär och reparerbar design

En olycka händer så lätt – men det behöver inte betyda slutet för din mobil. Genom utbytbara moduler kan du enkelt beställa reservdelar och reparera mobilen med en skruvmejsel som medföljer till mobilen. Fairphone har också fem års garanti.

Enkel att använda och att byta till 

Med Android 11 är Fairphone en mobil som är enkel att använda. Ladda ned alla appar du behöver från Google Play – och att byta från din gamla mobil till Fairphone är väldigt enkelt. 

Kamera som ger bra foton även när det är mörkt

Föreviga minnesvärda ögonblick med detaljerad skärpa genom mobilens 48-megapixel kameror med dubbel lins med stödjande TOF-sensor och 25 MP selfiekamera. Hård- och mjukvaran ser till att du får bra bilder även om belysningen är dålig.

Tekniska specifikationer (Fairphone 4)

 • Android 11
 • 5G på Qualcomm Snapdragon 750G
 • Dual SIM [physical nanoSIM, eSIM]
 • Display 6,3″ Pixelworks-teknik, full HD+ upplösning 1080 x 2340
 • 3905 mAh löstagbart batteri
 • 48 MP kameror med dubbel lins med stödjande TOF-sensor och 25 MP selfiekamera

Två versioner:

 • 6 GB RAM/128 GB internminne
 • 8 GB RAM/256 GB internminne