Hoppa till innehåll

Varför ETC Mobil

Idag finns det omkring en miljard smartphones på jorden och siffran växer för varje dag.

Du tillhör säkert de som liksom vi uppskattar smartphonens alla finesser. Friheten att kunna surfa, mejla och se på nyheter. Och ringa såklart. Vi på ETC Mobil gillar teknik som stöder människors möjlighet att kommunicera. Men få känner till klimatkostnaden som mobilen för med sig. 

En smartphone kan dra upp till lika mycket el som ett stort kylskåp. Det beror inte bara på telefonen, det går åt massor med energi till trådlösa nätverk, internetsurfande, servrar och datorer jorden runt som hjälper oss att använda vår telefon.

Därför finns ETC Mobil. Vi har en enkel och fungerande lösning för alla som vill ha klimatvänlig mobiltelefoni. Varje månad går 20 kronor per abonnemang direkt till nya solceller. Efter några år har du satt upp så många solceller med ditt mobilabonnemang att din mobiltelefon gör lika mycket ren el som den konsumerar.

Bli en del av rörelsen

ETC gör många saker. Allt med inriktning på miljö, människa och samhälle. Vi jobbar för att göra mobilbranschen mer grön och rättvis. Vi bygger klimatpositiva hyreshus i trä med energiförsörjning från solpaneler. Vi producerar solel i en av Sveriges största solcellsparker, i ETC växthus produceras ETC Näring och odlas tomater, vi ger ut Dagens ETC, Sveriges rödgröna dagstidning, ETC Nyhetsmagasin med fördjupande reportage och Kloka Hem med fokus på hållbart byggande och ekologisk inredning.

Varje månad går 20 kronor av din mobilräkning till nya solceller. Vi sätter upp solceller i ETC Solpark som producerar den energi din mobil konsumerar.

På några år har du därför satt upp så många solceller med ditt abonnemang att din mobil gör lika mycket ren el som den konsumerar – hela vägen från mobilen genom nätet till servrar och datorer jorden runt.

Elen produceras i ETC Solpark i Katrineholm som med en kapacitet på över 4 000 000 W är en av Sveriges största solcellsparker. Alla kan åka till parken och titta på solcellsanläggningarna, kolla varmluftspaneler, knacka på de transparenta solcellerna och se växthusen som vi bygger växa fram. Bit för bit byggs parken ut bara för att visa vad som faktiskt går att göra och vad som finns. All el som görs där säljs sen via ETC El. Parken är också ett ställe att träffas på och lära sig mer. Här har vi guidade visningar, föreläsningar och konferenser.

Fakta ETC Mobil

Med ETC Mobil klimatkompenseras mobilabonnemanget med 20 kronor per månad som oavkortat går till utbyggnad av solceller. Det ger drygt 60 kWh solel per år och abonnemang. Efter några år har abonnenten därmed betalat av klimatkostnaden för tillverkning och användning av sin mobiltelefon. Detta år gör ETC Mobil kunder sammantaget ett minskat koldioxidutsläpp på 54 ton, beräknat på senaste månadens siffror.

Källa: ETC

Läs mer om våra klimatsmarta mobilabonnemang här.

Du kan kan också byta direkt till ETC Mobil här – enkelt, snabbt och klimatsnällt.

ETC Solpark hittar ni på Energikullen 1, 641 96 Katrineholm.
Aktuella evenemang och öppettider för parken hittar du på https://etcsolpark.se.