Hoppa till innehåll
ETC Mobil

Tillsammans med Fairphone minskar vi elektronikskrotet

Du får 700 kronor för din gamla Fairphone eller 200 kronor för annan mobiltelefon. ETC Mobil och Fairphone i unikt samarbete.

Varje år lämnar 400 000 ton e-avfall ­Europa och hamnar i fattiga delar av ­världen – trots att det enligt Basel­konventionen är olagligt att exportera farligt avfall från rika till ­fattiga länder.

Tillsammans med Fairphone har vi på ETC Mobil nu gått in i ett återvinnings­ projekt där vi i år siktar på att tillsammans återvinna 20 000 gamla mobiltelefoner i Europa på ett miljösäkert sätt. Allt överskott från återvinningen och utvinningen används dessutom till att stötta utvecklingsprojekt* för att skicka tillbaka skadligt e-avfall från Afrika till Europa för säker återvinning.

Om du vill byta ut din gamla mobiltelefon mot en Fairphone – som bland annat är tillverkad av återvunnen plast, rättvisemärkt guld och är byggd för att den enkelt ska kunna repareras och hålla länge – så får du 700 kronor för din gamla Fairphone eller 200 kronor för annan mobiltelefon på mobilräkningen när du byter till ETC Mobil och Fairphone.  

* Closing the Loop och Recell Ghana.


Så gör du

  1. Beställ en ny Fairphone med abonnemang från ETCMobil.se och välj att du också vill skicka in din gamla mobil för återvinning.
  2. Du kommer få en orderbekräftelse av oss där du också får en länk för att registrera dig och skriva ut fraktsedel för din gamla mobil.
  3. Skicka in din gamla mobil till Fairphones återvinningsprogram i Tyskland.

När Fairphone har tagit emot din gamla mobiltelefon kommer du få en rabatt på 200 kronor (eller 700 kronor om din gamla mobil var en Fairphone) som dras av på din nästa mobilräkning.

Du kan beställa en Fairphone 3 med ETC Mobil här.