Hoppa till innehåll
ETC Mobil

Gå med i vårt återvinningsprogram

Ett unikt samarbete mellan ETC Mobil och Fairphone.

Om du byter till ETC Mobil och beställer en Fairphone 3 eller 3+ får du 700 kronor för din gamla Fairphone eller 200 kronor för annan mobiltelefon.

Så här fungerar det

  1. Kryssa i rutan att du vill återvinn din gamla telefon när du beställer en ny Fairphone med abonnemang från ETC Mobil.
  2. Du kommer få en orderbekräftelse av oss där du också får en länk för att registrera dig och skriva ut en fraktsedel för din gamla mobil.
  3. Skicka in din gamla mobil till Fairphones återvinningsprogram i Tyskland.
  4. När Fairphone har tagit emot din gamla mobiltelefon kommer du få en rabatt på 700 kronor om din gamla mobil var en Fairphone (eller 200 kronor om din gamla mobil var av annat märke) som dras av på din nästa mobilräkning.

Ett unikt återvinningsprojekt

Varje år lämnar 400 000 ton e-avfall Europa och hamnar i fattiga delar av världen – trots att det enligt Basel-konventionen är olagligt att exportera farligt avfall från rika till fattiga länder.

Tillsammans med Fairphone har vi på ETC Mobil nu gått in i ett återvinningsprojekt där vi i år siktar på att tillsammans återvinna 20 000 gamla mobiltelefoner i Europa på ett miljösäkert sätt. Allt överskott från återvinningen och utvinningen används dessutom till att stötta utvecklingsprojekt* för att skicka tillbaka skadligt e-avfall från Afrika till Europa för säker återvinning.

* Closing the Loop och Recell Ghana.

Foto: Fairphone