Hoppa till innehåll

En företagsmobil med Bra Miljöval

Bra Miljöval är Naturskydds­föreningens egen märkning som visar vilka produkter som är minst skadliga för miljön. Märkningen för mobilabonnemang är ny sedan juni 2020 och ETC Mobil är den första mobiloperatören med licensierade abonnemang.

I dag är alla ETC Mobils företagsabonnemang märkta med Bra Miljöval mobilabonnemang.

Miljömärkningen av mobiltelefonabonnemang ställer följande miljökrav:

  • Elanvändningen i nätet ska vara miljömärkt. Miljömärkt el är förnybar, har högt ställda krav på elproduktionen och pengar avsätts till projekt som arbetar med energieffektiviserings- och miljöprojekt.
  • Vid köp av ny telefon skall abonnenten erbjudas återbrukade mobiltelefoner eller modeller som främjar återbruk.
  • Abonnenten skall kunna reparera telefonen till ett fördelaktigt pris, tex med reparationsrabatt.
  • Användaren ska ges en smidig lösning för att lämna in fungerande telefoner till återbruk och uttjänta till återvinning.
  • Operatören ska tillhandahålla tips hur användaren brukar mobilen på ett miljöriktigt sätt.

Senaste Nyheterna

Misse är en klimatbov

Misse är en klimatbov

Varje gång vi tittar på underbara Misse, när vi streamar filmer på henne eller bara skickar fina kort, så skapar vi klimatutsläpp. Uträkningar visar att din mobil gör av med lika mycket energi som ditt kylskåp. Men det finns en lösning!
Vill du jobba på ETC Mobil?

Vill du jobba på ETC Mobil?

Gillar du klimatkamp? Är du en driven och social person som älskar att etablera kontakt och skapa relationer med människor? Vill du utvecklas inom försäljning B2B och arbeta med att göra hållbara affärer med kunden i fokus? Då ska du söka jobb på ETC Mobil! ETC Mobil är Sveriges enda mobiloperatör märkt med Bra Miljöval.…